Over mij

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Denise Nieuwendyk-Knol, ben getrouwd met Bas en heb een prachtige dochter die fijngevoelig is en een prachtige spiegel waar ik veel van mag leren. We hebben ook twee huisdieren: een vogel Kari en een hond Tirza. Tirza heeft mij heel veel geleerd en heb ik een hele speciale band mee, net als met mijn eerst vogeltje Demi. Demi heeft mij geleerd dat ik met dieren kan communiceren ( wat ik nog steeds wel spannend vind ).

Als kind was ik altijd al heel gevoelig en wist ik me geen raad met hoe de wereld in elkaar zat. Ik heb toen mijn fijngevoeligheid weg gestopt, en besloten dat als niemand mij daadwerkelijk kan zien het dan ook niet nodig hoefde te zijn om me zelf echt te laten zien en in me zelf te geloven. 

Op de middelbare school ontwikkelde ik de nieuwsgierigheid voor spiritualiteit. Mijn oma was altijd al bezig met reiki. Dit werd wel interessanter, en mijn ouders bezochten wel eens een medium dus van uit mijn familie was er ook verbintenis mee. Ik merkte toen ik 15 jaar was dat ik wel heel heftig reageerde op emoties van andere. Ik was op eens verdrietig en opstandig terwijl dit niet vanuit mij zelf kwam. Toen merkte ik dat ik wel vaker andermans emoties overnam en vielen alle stukjes op de juiste plaats. Ik kon niet tegen ruzie en onenigheid. Dit kon ik toen verklaren. Verder heb ik het toen hierbij gelaten. Wel zat ik vaak alleen op me kamer te spelen met energie ballen. Ik wist niet of anderen dit ook konden en hield dit voor me zelf. Binnen het gezin werd er ook niet gesproken over fijngevoeligheid. 

Toen ik een jaar of 17 was ging m’n vader een spirituele opleiding doen. Hier door werd het spirituele pad voor mij open gebroken enkele jaren later gingen we met een deel van het gezin kamperen op de bijbehorende camping van het spirituele centrum om eens met eigen ogen te zien waar m’n vader vaak verbleef en wat er nou allemaal te voelen was. Er was een hoop te voelen, het was een hele ervaring. Ik mocht daar dingen voelen die ik lang geleden voelde maar allemaal had weg gestopt. Vanaf toen kon ik het voorzichtig gaan delen met m’n vader. Een aantal jaren later ben ik zelf daar een aantal opleidingen gaan doen. Ik had toen wel meerdere plannen om een praktijk te gaan beginnen als healer/reader. Echter kreeg ik het niet van de grond en het voelde voor mij heel verkeerd om healingen te gaan geven. Het voelde voor mij alsof ik boven de mensen stond en dat was juist wat ik niet wilde. Toen heb ik mijn fijngevoeligheid verder ontwikkeld bij workshops van m’n vader ( die ondertussen zij eigen praktijk op had gezet ) en via andere mensen die ik heb leren kennen en heb ik een intu├»tieve massagecursus gevolgd.

Na een aantal jaar weinig met m’n fijngevoeligheid gedaan te hebben kwam ik de luisterkind methode tegen. Het wekte wel mijn interesse, maar nog niet genoeg om er wat mee te doen. Toen ik zwanger was van m’n dochter kwam ik het weer tegen en toen wist ik “hier moet ik iets mee gaan doen” maar dat was toen niet het juiste moment aangezien ik al 6 maanden zwanger was. Nadat ze oud genoeg was om een hele dag bij de oppas te zijn en ik de rust had met m’n werk had ik besloten om de opleiding te gaan volgen. Toen voelde het voor mij eindelijk juist om mijn eigen praktijk te gaan starten en hier vanuit mijn praktijk verder op te zetten.