Mei de maand van de sociale contacten

In de hedendaagse wereld kan je op diverse manieren je sociale contacten bij houden. Welke manier past bij jou? Bij welke manier voel jij je goed? Wat doet de communicatie met je?

Door de snel veranderende maatschappij verliezen we soms de waardevolle momenten uit het oog. De apps op onze telefoon en tablet’s zorgen er voor dat we steeds minder echt met elkaar communiceren. Weten we nog wel wat er daadwerkelijk met iemand aan de hand is? Door middel van alle apps kunnen we makkelijker liegen tegen elkaar en onze leef wereld mooier voor doen dan dat hij daadwerkelijk is.

Willen we wel in een maatschappij leven waarin we elkaar voorliegen? Ik niet. Ik heb wel facebook en instagram maar laat mij hier door niet meer beïnvloeden. Wat voor rol hebben alle communicatie apps in jouw leven? Hoe reageer je als er een bericht binnen komt? Op welke momenten kijk je op je telefoon? Kan je een dagje zonder telefoon?

Wat vind je belangrijker de contacten met de mensen om je heen of die je via de apps hebt? Deze maand wil ik je uitdagen om meer in contact te komen met de medemens zonder gebruik te maken van alle apps. De apps minder grote rol te laten spelen in je leven. Zelf merk ik dat ik veel vrijer ben als ik minder gebonden ben aan mijn telefoon. Ik zit beter in mijn lichaam en kan meer genieten van alles om mij heen, waardoor de communicatie met anderen ook makkelijker verloopt. Op dat soort momenten sta ik veel meer in verbinding met mijzelf, waardoor ook met de ander. Hierdoor kan de communicatie soepeler verlopen.

Wil jij jezelf uitdagen door meer in contact te komen met jezelf? maar vind je het moeilijk. Ook hiervoor kun je een luisterkind afstemming aanvragen. Tijdens de luisterkindafstemming kun jij jezelf handvatten geven waardoor je meer bij jezelf kan komen en meer in contact kan komen te staan met de ander. Ook kun je een luisterkind afstemming aan vragen als je het om een andere reden ergens blokkades zijn omtrent sociale contacten.

Speciaal voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar is er een actie, als er een afstemming aan gevraagd word omtrent sociale contacten. Alleen deze maand zijn de afstemmingen geen €65 maar €45, als het het thema sociale contacten bevat voor een kind van 5 tot en met 12 jaar.

Het mooie aan dit moment was dat ik alleen het paard wilde aanraken als zij dat wel wilde, ze liep recht op mij af waardoor ik haar mocht aanraken.