Juni maand van het eten

De zomer is weer in aantocht, het mooie weer is weer op komst. Helaas gaat dit ten kosten van ons voedingspatroon. Je eet makkelijker en hebt minder zin om iets voor jezelf/ je huisgenoten iets gezonds op tafel te zetten. Het is ook heel verleidelijk om een terrasje te pakken. Daarom is de maand juni omgedoopt tot maand van het eten.

Onder maand van het eten valt meer dan alleen de andere eet gewoontes, ik wil hierbij ook stil staan bij de mensen waar eten een andere rol speelt dan alleen een manier om je lichaam te voorzien van voedingstoffen.

Er zijn veel mensen die last hebben van overgewicht of ondergewicht terwijl dit niet een bewuste keuze is. Bij kinderen kan er van alles aan ten grondslag liggen. Van onzekerheid tot boosheid of verdriet, het mooie is dat het kind via de luisterkind methode gehord kan worden en er een omschakeling kan plaats vinden, waar het kind de rest van zijn leven wat aan heeft.

Speciaal voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar is er een actie, als er een afstemming aan gevraagd word omtrent het eten sociale contacten. Alleen deze maand zijn de afstemmingen geen €65 maar €45, als het het thema eten bevat voor een kind van 5 tot en met 12 jaar.